Biografie: Annoesjka Cabo, violistea2_crop_meer

 

 

 

Gedurende  15 jaar heb ik met veel plezier in de Omroeporkesten en in het Rotterdams Philharmonisch Orkest gespeeld. Verder heb ik  in diverse kamermuziekensembles gespeeld, onder meer in Bunnik, in Utrecht, in Leersum en in Wittem.
Tot 2015 was ik de violiste van Duo Sans Souci. Met dit Duo gaf ik meer dan 400 concerten in binnen- en buitenland. Onder meer in London, Berlijn, Frankrijk en België. Duo Sans Souci heeft vier CD’s uitgebracht.
Behalve in het geven van klassieke recitals, specialiseerde Duo Sans Souci zich in programma’s met historische thema’s, ondersteund door beelden en toelichting.
Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandig violiste verder gegaan en speel ik met allerlei verschillende musici samen.
Ook nu verzorg ik programma’s  op maat, gemaakt om uw historische gebeurtenis, lustrum, themafeest of literaire bijeenkomst op te luisteren: dit kan zijn een mini-concert van 10 minuten, tot een compleet verzorgd concert met een pauze. Desgewenst kan het concert ondersteund worden door fraaie afbeeldingen en schilderijen die de muziek versterken en toelichten. Voor meer informatie nodig ik u uit om contact op te nemen.

Ik  treed  op in verschillende kamermuziekformaties. Zie: Kamermuziekfestival en Agenda.
Onder de naam Cabo & Co organiseer ik muziek bij evenementen en concerten, zowel op grote als op kleine locaties.

Opleiding

Mijn docenten waren onder anderen Michel François, Lex Korff de Gidts en Coosje Wijzenbeek. Verder heb ik masterclasses gevolgd  bij Victor Liberman  in Utrecht,bij  Boris Kushnir  in Wenen  en bij  Ton Hartsuiker in Amsterdam (muziek uit de tweede Weens school).

Repertoire (selectie)

Sonates van Bach
Sonates van Mozart, Beethoven, Schubert.
Sonates van Schumann, Grieg, Brahms, Dvorak, Franck, Debussy, Ravel.
Tzigane (Ravel)

Klassieke salonmuziek: Thaïs (Massenet), Vocalise (Rachmaninov), Schindler’s List (Williams), Tango (Albeniz), Melodie (Gluck), Air en Ave Maria (Bach), Pavane en Habanera (Ravel), etc…
F. Kreisler –repertoire (zeer uitgebreid)

Salonmuziek uit de jaren 1880 – 1940

Zigeunermuziek

Basisbezetting:                               viool en piano
Mogelijk uit te breiden  met:   zang, cello, 2e viool, altviool, klarinet, dwarsfluit.