Driebergse musici spelen op het Kamermuziekfestival!

Tijdens de Open Monumenten Dagen 2016 (10 en 11 september) zijn de Grote Kerk in Driebergen en Buitenplaats Sparrendaal te bezichtigen. Op deze inspirerende locaties spelen vijf Driebergse musici prachtige muziek in het kader van het Kamermuziekfestival Utrechtse Heuvelrug: violiste Annoesjka Cabo, altvioliste Prunella Pacey, cellist Guus Fabius en pianisten Nobuko Takahashi en Bas Verheijden.

AnnoesjkaCabo_portret   Annoesjka Cabo speelde in de Omroeporkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tot 2015 was Annoesjka violiste van Duo Sans Souci. Met dit Duo gaf zij meer dan 400 concerten in binnen- en buitenland. Annoesjka Cabo treedt op in verschillende kamermuziekformaties en  heeft een vioolschool in Driebergen.

prunella  Prunella Pacey speelde in het Mondriaan Strijkkwartet en in de kamermuziekserie “Rondje Romantiek”( Concertgebouw). Vanaf 1986 gaf Prunella altviool- en kamermuziekles aan het Utrechts Conservatorium. Momenteel is zij lid van meerdere kamermuziekensembles.

Guus-0  Guus Fabius speelt bij voorkeur kamermuziek. Hij is (mede)oprichter van het Dutch String Trio en het ARTO-ensemble dat het kernensemble van de Bunnikse kamermuziekserie vormt.

foto9   Nobuko Takahashi was deelneemster aan het Chopinconcours, het Koningin Elisabethconcours en het Lisztconcours. Zij haalde de eerste prijs van het pianoconcours in Arras.

BasVerheijden  Bas Verheijden werd als eerste Nederlander ooit aangenomen aan de Accademia Pianistica.
Bas treedt op in solorecitals, maar heeft ook een grote passie voor zijn Atlantic Trio. In opdracht van Tijl Beckand werkten zij mee aan een opnameproject rondom het werk van Charles Beckand.

 

04018_Driebergen_PKN._Hervormd_Grote_kerk_1830_Hoofdstraat_115_Utr._opname_13-09-2008_foto._Jelle_Visser_Dokkum_(11) In de Grote Kerk vindt op zaterdag 10 september om 16.30 een concertje van een uur plaats met Bas Verheijden als pianist. Op het programma een vroeg pianokwartet van Beethoven en het pianokwartet van Brahms, met het spectaculaire slotdeel “a la zingarese”.

 

ALG_Raadzaal_concertzaal_Sparrendaal_piano  Op zondag 11 september opent Buitenplaats Sparrendaal haar deuren. Om 11 uur is daar een concertje van een uur te beluisteren. Het programma bestaat uit een Duo van Mozart (viool en altviool), de Zwaan van Saint-Saëns (cello en piano) en het bruisende pianokwartet van Dvorak. Tijdens dit concertje is Nobuko Takahashi de pianiste.